Groupe pour
l'abolition des mutilations sexuelles

GAMS België Afdrukken E-mailadres

GAMS België werd opgericht in 1996. Het is een groep Afrikaanse en Europeaanse mannen en vrouwen die strijden tegen vrouwelijke genitale verminking (VGV). De vereniging organiseert sensibiliseringsactiviteiten voor de betrokken gemeenschappen en informatiesessies en voorlichtingen voor professionelen. Daarnaast pleit het op nationaal en internationaal niveau voor de uitbanning van VGV. GAMS ondersteunt individuen die slachtoffer werden van genitale verminking door hen te begeleiden naar de gepaste diensten (gezondheidszorg, juridische hulp, …). Sinds 2009 organiseert het ook psychologische consultaties, zowel individueel als in groep.

Op nationaal niveau nam GAMS het initiatief tot het “Reseau des Stratégies concertées de lutte contre les mutilations génitales féminines” (www.strategiesconcertees-mgf.be), die professionelen uit verschillende sectoren samenbrengt en het werken in een netwerk versterkt. GAMS begeleide ook de redactie van de Belgische handleiding over VGV voor de betrokken beroepssectoren.

Op Europees niveau is GAMS één van de partners in de Europese campange “End FGM”, ondersteund door Amnesty International Ierland in 13 landen. Deze campagne pleit bij de Europese instituties en de lidstaten voor de goedkeuring van een gemeenschappelijke strategie om een einde te maken aan VGV. In 2009 slaagde GAMS erin tientallen handtekeningen van parlementariërs te verzamelen, die zich op deze manier engageren de campagne te ondersteunen. (www.endfgm.eu)

Internationaal maakt GAMS deel uit van het Inter-Afrikaans Comité (CIAF), een koepelorganisatie van alle nationale comités die strijden tegen vrouwelijke genitale verminking en andere schadelijke praktijken. GAMS ondersteunt een project voor de uitbanning van VGV in Vélingara, Senegal.

De zetel van GAMS België bevindt zich in de Gabrielle Petitstraat 6, 1080 Molenbeek. We zijn elke dag open tussen 9.00u. en 17.00u., en op maandag tussen 9.00u en 17.30u.

Samenstelling van de Raad van Bestuur op 3 juni 2014 verkoner voor 2 jaar
 
POST
VOORNAAM NAAM
Voorzitster
Vice-voorzitster
Katinka In'T Zandt
Secretaresse
Carolina Neira Vianello
Penningmeester
Fabienne Richard
Administrateur
Maxamed Xussein
Administratrice
Fatoumata B. Diallo

Vrijwiligers werkzaam bij GAMS

TITEL
VOORNAAM
NAAM
TAAK
Mevrouw
Khadidiatou
Diallo
Coordinatrice-Trainer
Mevrouw
Carolina
Neira Vianello
Genre-Campagnes

Medewerkers in loonverband

TITEL
VOORNAAM
NAAM
TAAK
Miss
Zahra
Coordinatrice Brussel
Mevrouw
Annalisa
Psychologe
Mevrouw
Marie
Verantwoordelijke proj.
Miss
Daniela Bishop Secretaris
Miss
Anouk Alfabetisering
Mevrouw
De Koster Katrien Coordinatrice Vlaanderen
Mevrouw
Halimatou
Coordinatrice Wallonië
Mevrouw
Fabienne
Director GAMS
Mevrouw
Samia
Animatrice - GAMS Luik
Meneer
Seydou
Opvoeder-Men Speak Out
Meneer
Moussa
Administratie-Financiën